Simac Ladies Tour 2024

Op vrijdag 11 oktober strijkt opnieuw de wereldtop van het vrouwenpeloton in Ede neer. Op deze dag is hier zowel de start als de finish van de vierde etappe van de Simac Ladies Tour. De wedstrijd wordt gehouden op de openbare weg en dat kan gevolgen hebben voor uw route naar huis, werk, school of de supermarkt

De wedstrijdroute bekijkt u op de plattegronden onderaan deze pagina, onder het kopje ‘De Route’.  De wedstrijd duurt van 13:00 tot 16:30 uur. De rensters worden de hele route begeleid door het landelijke motorteam van de politie. De meeste wegen worden tijdelijk stilgezet tot de rensters voorbij zijn. Dit duurt steeds maximaal 20 minuten. Daarna kan het verkeer weer verder rijden. Het kan bijvoorbeeld betekenen dat u tijdelijk niet bij uw huis kunt wegrijden als u direct aan de wedstrijdroute woont, of uw straat niet kunt uitrijden als deze grenst aan de route. We vragen uw begrip hiervoor. We proberen de overlast zoveel mogelijk te minimaliseren. 

Meer weten over de wedstrijd Simac Ladies Tour? Kijk dan op de website van Simac Ladies Tour.

Op vrijdag 11 oktober is in onze gemeente de etappe met een lengte van maar liefst 118 kilometer. Na de presentatie van de teams op het Marktplein in Ede wordt om 13:30 uur op de Markt het startschot gelost. Vervolgens rijden de rensters drie rondes van bijna 40 kilometer door Ede, Wekerom, Harskamp en door een deel van gemeente Barneveld. Rond 16:20 uur is de finish op de Raadhuisstraat in Ede. U kunt de rensters toejuichen aan de start, finish of aan de kant van het parcours. Of neem een kijkje bij de touringcars van de grote wielerploegen bij de Asakkerweg in Ede. 

Extra activiteiten tijdens de Ladies Tour 

Tijdens de Simac Ladies Tour worden er ook extra activiteiten georganiseerd. In het Stadspark in Ede zijn tussen 13:00 uur en 16:00 uur diverse fietsactiviteiten voor kinderen en volwassen. Denk aan een pumptrack, een springschans en ‘smoothiefietsen’. SportService De Vallei geeft begeleiding bij deze activiteiten. 

Route van de Simac Ladies Tour

De rensters rijden drie rondes van bijna 40 kilometer door Ede, Wekerom, Harskamp en door een deel van gemeente Barneveld. Rond 16:20 uur is de finish op de Raadhuisstraat in Ede. 

Bekijk de route op groter formaat

Hoe loopt de wedstrijdroute en welke wegen zijn afgesloten?

De wedstrijdroute staat aangegeven op de plattegrond. 

De Raadhuisstraat is vanaf de N224 tot aan de rotonde Molenstraat tussen 08.00 uur en 18.00 uur afgesloten. De Molenstraat is kort afgesloten, direct na de start om 13.30 uur. Als het peloton daar voorbij is, is de Molenstraat verder de gehele dag open. De rensters worden de hele route begeleid door het landelijke motorteam van de politie. De meeste wegen worden tijdelijk stilgezet tot de rensters voorbij zijn. Dit duurt steeds maximaal 20 minuten. Daarna kan het verkeer weer verder rijden.

Wat ga ik in het centrum van Ede merken van de Ladies Tour?

  • De start van de wedstrijd is op het marktplein. De finish is op de Raadhuisstraat, tussen de N224 en de rotonde bij de Molenstraat.
  • Vanaf 8:00 uur begint de opbouw van de start op de Markt en van de finish op de Raadhuisstraat.
  • De Raadhuisstraat is vanaf de N224 tot de rotonde bij de Molenstraat afgesloten van 8:00 uur tot uiterlijk 18:00 uur.
  • De ploegenpresentatie is rond 13.00 uur. Deze vindt plaats op de Markt. U kunt hier geluid van horen.
  • De wedstrijd start om 13.30 uur. De finish wordt verwacht om 16:30 uur. De huldiging is om ongeveer 16:30 uur op het podium bij de finish aan de Raadhuisstraat.
  • Tijdens de Simac Ladies Tour worden er ook extra activiteiten georganiseerd. In het Stadspark in Ede zijn tussen 13:00 uur en 16:00 uur diverse fietsactiviteiten voor kinderen en volwassen.

Ik woon of werk langs de wedstrijdroute. Kan ik mijn woning of werk bereiken?

De wedstrijd heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van bestemmingen langs de wedstrijdroute. Samen met de organisator doen we ons best om de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. We vragen hiervoor uw begrip en raden u aan uw planning voor die dag tijdig aan te passen. 

In sommige gebieden in het centrum van Ede gelden deze dag speciale verkeers- en parkeermaatregelen. Inwoners van deze gebieden hebben daarover van de gemeente een brief gekregen. 

Bereikbaarheid voor voetgangers en (brom)fietsers

Voor voetgangers en (brom)fietsers zijn woningen, instellingen en bedrijven wel bereikbaar. Toch moeten ook zij rekening houden met extra reistijd. Volg altijd de aanwijzingen op van de (verkeers)regelaars en verkeersborden. Let op: er zijn speciale oversteekpunten om de wedstrijdroute te kruisen; kruisen mag alleen daar en nergens anders.

Kan ik reizen met het openbaar vervoer (OV)? 

Bekijk de website van uw vervoersmaatschappij voor actuele reisinformatie. Het is mogelijk dat u uw eindbestemming niet helemaal met het OV kunt bereiken.

Welke parkeerplaatsen zijn afgesloten of minder bereikbaar tijdens het evenement?

Alle openbare parkeerplaatsen zijn bereikbaar.

Zijn de gebruikelijke parkeerplaatsen voor mindervaliden bereikbaar?

Gaat het om een parkeerplaats op een afgesloten weg? Dan is deze parkeerplaats helaas tijdelijk niet bereikbaar.

Ik heb een parkeervergunning. Geldt die deze dag?

In sommige gebieden in het centrum van Ede gelden deze dag speciale verkeers- en parkeermaatregelen. Inwoners in deze gebieden hebben daarover van de gemeente een brief gekregen. Sommige inwoners mogen hun auto tijdelijk ergens anders parkeren. 

Welke omleidingen zijn er?

Kijk hiervoor op de website van de Ladies Tour.

Kunnen zorgverleners zoals de thuiszorg, huisarts en verloskundige en de regiotaxi mijn woning bereiken? Zo niet, wat dan?

Alle zorgverleners kunnen de woningen bereiken. De verkeersregelaars worden hierop geïnstrueerd. Het is wel goed dat u uw zorgverlener, zoals de thuiszorg, vooraf informeert.

Kunnen hulpdiensten er wel door?

We hebben goede afspraken gemaakt met de hulpdiensten. Als het nodig is kunnen zij snel ingrijpen en ter plaatse zijn.

En hoe zit het met ophaaldiensten voor vuilnis en afval?

U kunt daarover contact opnemen met ACV

Ik woon of ga wonen langs of aan de wedstrijdroute en wil die dag verhuizen, kan dat?

Ligt uw (toekomstige) woning direct aan of langs de wedstrijdroute? Dan raden we u aan op een andere dag te verhuizen of rekening te houden met de tijden van de wedstrijd.

Bij wie kan ik vooraf en tijdens de Ladies Tour terecht met vragen/klachten?

Staat uw vraag over verkeers- en parkeermaatregelen hier niet tussen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0318 of via info@ede.nl. Gaan uw vragen over de wielerwedstrijd? Kijk dan www.simacladiestour.nl