Nieuwe subsidiechecker: ontdek of je recht hebt op hulp en subsidie bij isoleren

Je woning isoleren heeft veel voordelen: je woont prettiger, bespaart op je energiekosten en het is beter voor de wereld. Als gemeente snappen we dat isoleren best wat geld kost. Daarom is er de Edese isolatieaanpak voor woningeigenaren. Al 300 inwoners doen mee! Ben je benieuwd of jij ook in aanmerking komt? Met de nieuwe subsidiechecker ontdek je het snel en eenvoudig. 

De subsidie geldt voor koopwoningen in heel Ede met een maximale WOZ-waarde van 429.300 euro en minimaal twee slecht geïsoleerde plekken in huis, zoals de vloer, het dak en de ramen. Dankzij de subsidiechecker isolatie is het nu nog makkelijker om te controleren of je in aanmerking komt. 

Laat het doen of doe het zelf!

Heb je recht op de subsidie? Dan krijg je een gratis woningopname aan huis van een technisch adviseur. De subsidie van €1.500 verrekenen we direct als korting in de offerte. Wanneer je na januari 2023 een isolatiemaatregel hebt laten uitvoeren, dan heb je ook met terugwerkende kracht recht op de subsidie van €1.500. Ben je een handige klusser? Kies dan voor de Doe-het-zelf cadeaukaart van maximaal €1.000 voor isolatiematerialen. 

Wethouder Versteeg (energietransitie): “Uit onderzoek blijkt dat onze inwoners zich bewust zijn van de voordelen van isoleren zoals energie- en geldbesparing en meer comfort. Wat ze nodig hebben, is concrete informatie over de terugverdientijd en betrouwbare aannemers. Daarom staat ons Energieloket klaar om iedereen te adviseren en te ondersteunen met onze gunstige lening en nieuwe isolatiesubsidie.”

De isolatiesubsidie maakt groot verschil

Patricia isoleerde haar woning en ontving de isolatiesubsidie: “isoleren kost genoeg. Dus ik ben blij met alle mogelijkheden die er zijn om het makkelijker te financieren.” Met behulp van een lening bij het Nationaal Warmtefonds en de Laat-het-doen-subsidie van de Edese isolatieaanpak heeft Patricia de vloer en ramen van haar jaren-vijftig-woning vervangen. Dat zorgt voor veel extra comfort en een lagere energierekening. 

Lening Toekomstbestendig Wonen

Je kunt naast het aanvragen van de subsidie ook geld lenen om je woning te verduurzamen. Bijvoorbeeld de lening Toekomstbestendig Wonen van gemeente Ede. Deze heeft een lage rente en vraag je aan voor een bedrag tussen de 2.500 en 50.000 euro. Gebruik de lening voor het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van daken of vloeren en het plaatsen van dubbelglas. Je vraagt de lening aan via de website van de gemeente Ede. Daar vind je ook meer informatie over de voorwaarden.

Uitbreiding naar VvE's in 2025

Vanaf 2025 wordt de subsidie ook beschikbaar voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's). Daarnaast kunnen VvE’s sinds kort ook gebruikmaken van de Toekomstbestendig Wonen lening van gemeente Ede.

Ga naar www.ede-natuurlijk.nl/isolatie voor meer informatie over de Edese isolatieaanpak en om de subsidiechecker te gebruiken. En vraag de landelijke ISDE-subsidie aan voor nog meer voordeel.